Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Закони про військову службу полегшать процес цифровізації у Силах оборони

04.04.2024 07:33 264

Закони про військову службу полегшать процес цифровізації у Силах оборони

Пояснює Центр стратегічних комунікацій

2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав раніше ухвалені Верховною Радою закони про військовий обов’язок і військову службу, запровадження електронного кабінету військовозобов’язаного і щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.

▶️ Ухвалені закони були узгоджені з Міністерством оборони та відповідають актуальним потребам відсічі російській агресії проти України.

▶️ Граничний вік призовників на військовому обліку зменшується з 27-ми до 25-ти років.

▶️ Створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних унормує облік та використання мобілізаційних ресурсів. Електронний кабінет військовозобов’язаного дасть можливість оновлювати дані без відвідування ТЦК.

▶️ Скасовується категорія «обмежено придатних». Особи, які були визнані такими зобов’язані протягом 9 місяців пройти повторний медичний огляд і будуть віднесені до категорій «придатний» або «непридатний».

▶️ Посилюється соціальний захист військовослужбовців, удосконалюється механізм забезпечення прав на медичне забезпечення, відпустки, пенсійне забезпечення, а також прав поліцейських на одноразову грошову допомогу в разі загибелі (смерті), визначення втрати працездатності.

Джерело: https://t.me/spravdi/37723

Новости портала «Весь Харьков»