Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Урядовий комітет підтримав проєкт постанови «Деякі питання створення космічної системи «Січ-2-1»

03.04.2021 09:59 774

Урядовий комітет підтримав проєкт постанови «Деякі питання створення космічної системи «Січ-2-1»

1 квітня Урядовий комітет з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури підтримав рішення винести на розгляд Кабінету Міністрів України проєкт постанови "Деякі питання створення космічної системи "Січ-2-1".

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

"Метою розроблення зазначеного документа є врегулювання питання гострої необхідності оперативного доступу до космічної інформації. Він має вирішити ряд важливих як фінансових, так і організаційних питань", – зазначив посадовець.

За словами Олега Уруського, після прийняття постанови Урядом відкривається шлях до здійснення всіх необхідних кроків із виведення космічного апарата на орбіту вже до кінця 2021 року.

"Подальше створення космічної системи "Січ-2-1" не лише надає можливість доступу до космічної інформації для вітчизняних споживачів, а й сприятиме організації співпраці з іноземними партнерами", – наголосив глава Мінстратегпрому.

Олег Уруський додав, що планується залучити "Січ-2-1" до європейської програми Copernicus, котра є складовою сегменту EuroGEOSS міжнародної міжурядової організації GEO.

Источник: mspu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»