Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

У МЗС України оголосили про невизнання президентства путіна

07.05.2024 06:43 280

У МЗС України оголосили про невизнання президентства путіна

Міністерство закордонних справ України виступило с заявою напередодні "інавгурації" владіміра путіна після так званих "виборів путіна" у березні. Церемонія запланована на 7 травня.

"У такий спосіб російська влада намагається створити для усього світу і своїх громадян ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила рф на державу-агресора, а правлячий режим — на диктатуру", — заявили в МЗС.

Під час проведення так званих "виборів", росія порушила положення численних міжнародних документів й насамперед Статут Організації Об’єднаних Націй, Декларацію про принципи міжнародного права, Женевську Конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Заключний акт Наради з безпеки та співробітництва в Європі, а також десятки резолюцій Генеральної Асамблеї ООН.

У міністерстві зауважили, що пропагандою та маніпуляціями кремлівський режим використовує участь виборців і підсумки "голосування" для виправдання військового вторгнення в Україну.

"Виходячи з викладеного, а також враховуючи чинний ордер Міжнародного кримінального суду на арешт владіміра путіна, Україна не бачить правових підстав для його визнання демократично обраним і легітимним президентом російської федерації… Закликаємо іноземні держави, міжнародні організації та громадськість слідувати цьому прикладу, не визнавати результати російських псевдовиборів і легітимності російського диктатора владіміра путіна", — наголосили в МЗС.

**путіну необхідне міжнародне визнання результатів "виборів". Це посилює його позиції на переговорах із Заходом. Про те, що буде після «президентських виборів» у росії, пише оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко у статті "путін виграв вибори в путіна. Що далі?" (https://zn.ua/ukr/WORLD/putin-vihrav-vibori-v-putina-shcho-dali.html)

Джерело: https://t.me/znua_live/147057

Новости портала «Весь Харьков»