Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Тайвань заявив про плани обговорити з США використання нової допомоги, підкресливши тиск з боку Китаю

22.04.2024 07:38 216

Тайвань заявив про плани обговорити з США використання нової допомоги, підкресливши тиск з боку Китаю

Військові літаки Китаю знову здійснили маневри біля острова.

Військові Тайваню заявили в неділю, 21 квітня, що обговорять зі Сполученими Штатами, як використовувати фінансування для Тайбея, включене до законодавчого пакету допомоги американським союзникам на суму 95 мільярдів доларів. Тим часом китайські військові літаки знову наблизилися до острова, повідомляє Reuters.

Міністерство оборони Тайваню подякувало Палаті представників Конгресу США за ухвалення законопроєкту з фінансуванням у суботу, 20 квітня, заявивши, що це продемонструвало "непохитну" підтримку острова з боку Штатів. Тепер документ має схвалити Сенат.

Міноборони Тайваню додало, що координуватиме відповідне використання бюджетних коштів зі Сполученими Штатами через наявні механізми обміну, наполегливо працюватиме над зміцненням боєготовності для гарантування національної безпеки, а також миру і стабільності в Тайванській протоці.

Підкреслюючи тиск з боку Китаю, Міноборони Тайваню заявило в неділю, 21 квітня, вранці, що за попередні 24 години 14 китайських військових літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки. Серединна лінія колись слугувала неофіційним бар'єром між двома сторонами, але тепер китайські літаки регулярно її перетинають. Пекін заявляє, що не визнає існування цієї лінії.

У суботу міністерство оборони Тайваню повідомляло, що китайські літаки та військові кораблі провели патрулювання навколо острова.

Сполучені Штати є найважливішим міжнародним партнером Тайваню і постачальником зброї, попри відсутність офіційних дипломатичних зв'язків з островом. Тайвань зіштовхнувся з посиленням військового тиску з боку Китаю, який розглядає острів як власну територію і не відмовлявся від можливості застосування сили. Уряд Тайбея, однак, відкидає претензії Пекіна.

Джерело: zn.ua

Новости портала «Весь Харьков»