Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Співпраця зі США в енергетиці дозволить Україні наростити свої потужності

18.04.2024 07:50 219

Співпраця зі США в енергетиці дозволить Україні наростити свої потужності

Пояснює Центр стратегічних комунікацій

На Хмельницькій АЕС розпочато будівництво нових атомних енергоблоків за американською технологією АР 1000 Westinghouse. Досягнута домовленість про створення інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні, постачання ядерного палива для всіх українських АЕС.

▶️ агресор прагне захопити або знищити енергогенеруючі потужності України, аби підірвати економіку та соціальну сферу, занурити українців у гуманітарну кризу. Забезпечення енергетичної безпеки держави в умовах війни – пріоритетне завдання.

▶️ Окупанти захопили найбільшу в Україні АЕС – Запорізьку, яка тимчасово втрачена для української енергетики. Тому нарощування потужностей інших АЕС – це життєва необхідність.

▶️ Мета Енергоатома – якнайшвидше осучаснити та поповнити атомний парк новими реакторами. Зокрема, з огляду на скорочення теплової та гідроелектрогенерації, спричинене руйнівними російськими ракетними обстрілами.

▶️ В Україні подолано монопольне становище росії у ядерній сфері. Енергоатом розірвав будь-які контакти з росатомом та інтенсифікував співпрацю з Westinghouse Electric.

▶️ Побудова атомних реакторів АР1000 стане одним з найбільших інфраструктурних проєктів післявоєнної відбудови України, а реактор №5 на Хмельницькій АЕС – першим у Європі реактором, побудованим за американською технологією.

▶️ Хмельницька АЕС знаходиться в тиловій зоні, тому можна краще забезпечити її захист від атак російського агресора.

Джерело: https://t.me/spravdi/38007

Новости портала «Весь Харьков»