Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Шольц пообіцяв не бути такою скнарою, а Макрон — не дратувати його

16.03.2024 10:21 369

Шольц пообіцяв не бути такою скнарою, а Макрон — не дратувати його

Підсумок засідання «Веймарського трикутника» щодо України

Тривалий французький тролінг на адресу бундес-канцлера Німеччини приніс свій результат: у присутності польського премʼєра Туска, Олаф Шольц ментально перейшов ще одну свою червону лінію: премʼєр, який до останнього намагався заблокувати навіть власну тінь, якщо вона падала на Схід, раптом зробив декілька резонансних заяв:

▶ ️На доходи від заморожених в ЄС російських активів закуповуватиметься зброя для України. Це декілька мільярдів євро на рік.

● З одного боку, це круто, що Берлін спромігся бодай на такий крок.

● З іншого, — шкода, що відкинуто альтернативні моделі: розглядалася і повна конфіскація капіталів мордору, чого боялися всі столиці ЄС… також була ідея перетворити заморожені активи в заставу, під яку кредитувати закупівлю зброї для ЗСУ. Гасити позики планувалося з майбутніх репарацій РФ.

▶ ️У межах «Рамштайну» буде створена коаліція із забезпечення ЗСУ далекобійною артилерією.

● Очевидно, мова про балістику дальнього радіуса дії для HIMARS. Хоча, не виключено, що йтиметься і про крилаті ракети Taurus.

● Цей оптимізм базується на публікації Spiegel: міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок таємно працює над планом постачання Taurus, не перетинаючи "червоних ліній" Шольца.

● Один з варіантів: німці передають Taurus британцям, які переадресовують їх українцям, зберігаючи контроль над розміщенням і цілями.

▶ ️Макрон був вимушений відповісти дипломатичною любʼязністю на поступливість Шольца. Він заявив, що Франція, Німеччина та Польща «домовились не провокувати ескалацію в Україні»: тема введення західних військ в Україну не порушувалась:) Крім того, Макрон завченим тоном повторив улюблений меседж Шольца: «Путін не може виграти»… Хоча правильно було б сказати, що бункерний мусить програти.

▶ ️Ну і Шольц не був би Шольцом, якби не озвучив традиційний дисклеймер: «Країни, що підтримують Україну, не перебувають у стані війни з РФ».

Джерело: https://t.me/orestokratiia/952

Новости портала «Весь Харьков»