Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Норвезький прецедент з «переможцями Другої світової»

13.10.2023 06:27 646

Норвезький прецедент з «переможцями Другої світової»

На річницю визволення регіону від нацистів Норвегія запросить Україну замість рф. Дайджест Центру стратегічних комунікацій

У держдумі рф виступили з пропозицією прирівняти учасників війни з Україною до ветеранів Другої світової. Мовляв, їхній «сьогоднішній подвиг не менший».

Бажання прирівняти сучасних російських загарбників і воєнних злочинців до ветеранів, які боронили світ від нацизму, вже довело до того, що росію саму звинувачують у нацизмі. І небезпідставно.

Одним з останніх прикладів стало демонстративне рішення Осло запросити на 80-річний ювілей визволення Норвегії від нацистів не путіна, а президента України Зеленського. Про це заявив мер округу Фіннмарк Ганс-Якоб Бона:

- П’ять років тому росію запросили як почесного гостя, коли виповнилося 75 років з дня визволення Східного Фіннмарка. Тоді був візит і міністра закордонних справ росії, і адміралтейства Північного флоту. Те, як росія вчинила з Україною, робить повторення цього неможливим. Підкреслю: це росія зайняла таку позицію, що запрошення їй не надішлють.

Джерело: https://t.me/spravdi/33977

Новости портала «Весь Харьков»