Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

На росії усе готове до масової мобілізації, але оголосити її не можуть, ― Вадим Скібіцький

14.10.2023 08:12 448

На росії усе готове до масової мобілізації, але оголосити її не можуть, ― Вадим Скібіцький

На росії усе готове до масової мобілізації, але оголосити її не можуть, ― Вадим СкібіцькийПредставник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю “Українській правді” прокоментував мобілізаційну кампанію всередині держави-агресора росії.

Головне з коментарів Вадима Скібіцького:

Процес мобілізації в росії не припинявся і триває вже більше року.

За перший період так званої масштабної мобілізації, який почався у жовтні 2022 року, росіяни мобілізували більше 300 тисяч військовослужбовців.

Кожного дня росія приховано здійснює мобілізацію для заміщення втрат, які несуть збройні сили рф на нашій території, а по-друге ― для формування нових частин і з’єднань.

Зараз в рф розпочався черговий осінній призов. [...] Мета, яку зараз поставила для себе рф, ― усіх мобілізованих до лав збройних сил росії перевести на контрактну основу. Цей процес відбувається різними методами, в тому числі й погрозами.

Утім насправді за цей час чисельність зс рф суттєво не збільшилась.

Держава-агресор росія готова до процесу великої хвилі мобілізації: уточнені всі списки, все переведено в електронний облік, значно посилені вимоги законодавства, норми кримінального кодексу рф у частині покарання за ухилення від військової служби та дезертирство.

Так звані вибори президента росії, які відбудуться навесні наступного року, теж впливають [на відсутність оголошення масової мобілізації], тому що мобілізація ― це складний процес, який впливає на суспільно-політичну обстановку в росії.

Водночас, масова мобілізація ― дуже потужний удар по економіці росії, тому що призивається найбільш працездатне населення, яке має працювати й робити продукт, забезпечувати промислову активність. Мабуть, росія десь все це враховує.

Накопичення потужних ударних угруповань, які передбачають масову мобілізацію особового складу в рф, станом на зараз ми не бачимо.

Джерело: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»