Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Країни ЄС звернулася до Європейського інвестиційного банку із закликом збільшити фінансування оборони

19.03.2024 06:38 240

Низка країн ЄС звернулася до Європейського інвестиційного банку із закликом збільшити фінансування оборони як засобу посилення безпеки ЄС у світлі російської агресії — Bloomberg.

Повідомляється, що напередодні країни надіслали лист президентці Європейського інвестиційного банку Наді Кальвіно, президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та прем’єр-міністру Бельгії Александру де Кроо, закликаючи до нової стратегії фінансування.

"Нам потрібно вивчити різні можливості, які дозволили б ЄІБ інвестувати в діяльність, пов’язану з обороною, крім наявних проектів подвійного призначення. Це означатиме обговорення та переоцінку поточних визначень проектів подвійного призначення, переліку виключених видів діяльності, а також перегляд політики кредитування оборонної промисловості й інших обмежувальних елементів", — йдеться у листі.

Документ підписали лідери Фінляндії, Болгарії, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії та Швеції.

У листі також наголошується, що нова політика ЄІБ може мати "сигнальний ефект", який сприятиме подальшим приватним інвестиціям і зробить цей тип кредитування більш прийнятним для фінансових ринків і банків.

Лідери ЄС зустрінуться 21-22 березня, щоб обговорити безпеку, включно з роллю ЄІБ в оборонній готовності.

Джерело: https://t.me/znua_live/139234

Новости портала «Весь Харьков»