Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Країни НАТО мають прагнути створити більше стратегічних труднощів, щоб приборкати поведінку росії

28.03.2024 08:46 210

Країни НАТО мають прагнути створити більше стратегічних труднощів, щоб приборкати поведінку росії

Країни НАТО мають прагнути створити більше стратегічних труднощів, щоб приборкати поведінку росії, — міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом.

Першим пріоритетом має бути припинення агресії рф проти України, де, на думку очільника МЗС Швеції, Альянс робить недостатньо.

"Ми повинні зрозуміти, що росія — це сусід, який поводиться безвідповідально, який залякує світ безвідповідальними ядерними погрозами і ідеєю відтворення своєї колишньої імперії за рахунок незалежних суверенних держав", — заявив Білльстрьом.

Міністр закордонних справ Швеції заявив, що ідея Макрона щодо введення західних військ в Україну була б занадто сміливою для Швеції, яка вступила до НАТО лише в березні.

"Що стосується французької пропозиції тренувати український персонал на українській землі, то для Швеції це не обговорюється", — зазначив, натякнувши, що Стокгольм вважає розгортання дебатів навколо коментарів Макрона несвоєчасним.

Водночас глава МЗС Швеції підкреслив, що "не всі країни розуміють, наскільки терміново потрібно діяти" у припиненні російської агресії проти України.

"Ці країни повинні зрозуміти, що конфлікт є, і що ми повинні мати з ним справу", — сказав Біллстрьом, додавши, що збройні сили України потребують "більше майже всього".

За його словами, надання Україні більшої кількості військової техніки "не є питанням промислового потенціалу", а "зводиться до політичного лідерства і політичної волі".

Джерело: https://t.me/znua_live/140668

Новости портала «Весь Харьков»