Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Канада не поспішає збільшувати виробництво боєприпасів

22.02.2024 06:18 440

Канада не поспішає збільшувати виробництво боєприпасів

Канада не поспішає збільшувати виробництво боєприпасів, оскільки не бачить у цьому економічної вигоди у довгостроковій перспективі — CBS News.

Зазначається, що восени 2022 року два великі канадські виробники боєприпасів внесли в уряд пропозицію про суттєве нарощування виробництва артилерійських снарядів. Майже через півтора року, коли канадські запаси опустилися до небезпечно низького рівня, угоду про нарощування їх виробництва в країні досі не укладено.

Джерела CBC News зазначають, що союзники тиснуть на Канаду, але місцевий уряд має сумніви, що інвестиції мають сенс через недостатній довгостроковий попит на артилерійські боєприпаси у світі.

Вагання канадського уряду частково пов'язані з тим, що нарощування виробництва стандартних натовських 155-мм боєприпасів, яких потребує як Україна, так і Канада, вимагає від федерального уряду інвестувати 400 млн доларів у заводи.

За оцінками оборонного відомства Канади, загалом розширення та модернізація виробничих потужностей снарядів вимагатиме три роки.

Джерело: https://t.me/znua_live/135353

Новости портала «Весь Харьков»