Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Дозвілля

ASML показала перший фільм, який ніхто не знімав — майже все в ньому зробив ШІ

03.02.2024 10:20 1307

ASML показала перший фільм, який ніхто не знімав — майже все в ньому зробив ШІ

Нідерландська компанія ASML – безумовний лідер ринку літографічних сканерів для виробництва напівпровідників – представила «перший рекламний фільм», створений штучним інтелектом. Відео створено з використанням моделей Midjourney та алгоритмів RunwayAI з мінімальним втручанням людей у процес монтажу та редагування, і воно вражає уяву. Це майбутнє, яке настало і яке скоро багато змінить у житті кожної людини.

Ролик ASML під назвою «Стоячи на плечах гігантів» відсилає до відомого висловлювання Ісаака Ньютона: «Якщо я бачив далі за інших, то тому, що стояв на плечах гігантів». У поданні ASML, співробітники якої складали текстові підказки, мікропроцесорна індустрія та всі сучасні досягнення в галузі обчислень також стоять на плечах гігантів, включаючи сера Ньютона.

До речі, з Ньютоном та яблуком у його руці довелося особливо помучитися, зізнаються в ASML. Це виявилася найскладніша сцена. Команді операторів потрібно більше ніж 20 спроб, щоб правильно її відтворити. Для цього було згенеровано понад 9800 кадрів, після чого можна було задовольнитись результатом.

Загалом фільм був створений з використанням 1963 підказок, що дали 7852 зображення. Цифрові картинки були редаговані, а потім відображені на більш ніж 900 комп’ютерах. Нарешті отримані рендери були оброблені алгоритмами RunwayAI, і загальний обсяг кадрів склав 25 957 штук по 1000 Мбайт на кожен з них.

Джерело: portaltele.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»