Назад
Українською English
Лента Разделы

Нетипова активність китайської вантажної авіакомпанії Air China Cargo в Білорусі

31.01.2024 08:41 269

Нетипова активність китайської вантажної авіакомпанії Air China Cargo в Білорусі

До Мінська на початку січня чотири рази за чотири дні прилітав транспортний літак "Боїнг-747" із китайського міста Урумчі — Беларускі Гаюн.

Вони назвали таку активність китайської вантажної авіакомпанії Air China Cargo нетиповою. Група, яка займається відстеженням переміщення в білорусі військової техніки, зокрема російської, припускає, що рейсами з Урумчі до білорусі доставляли військову техніку з Китаю.

Дослідники не називають своїх джерел, проте звертають увагу, зокрема, на відкриті дані. Рейси прибували до Мінська чотири дні поспіль — із 8 до 11 січня, літак відлітав зі столиці білорусі до Китаю і потім повертався назад.

У Мінську він проводив приблизно по три години, що достатньо для проведення розвантаження. В аеропорту літак перебував не на стоянках транспортно-логістичного центру, а на стоянці, зарезервованій для обслуговування урядових літаків, зокрема тих, якими користується білоруський диктатор Аляксандр Лукашенка.

"Вантаж, імовірно, не проходив митного очищення і одразу залишив аеропорт, тому що навколо місця стоянки військовому вантажу ніде розташуватися, щоб не привертати додаткової уваги і не стояти просто неба", — заявили у Беларускі Гаюн.

Про яку саме військову техніку може йтися, не повідомляють. У публікації зазначається, що на озброєнні білоруської армії є китайські бронеавтомобілі, а китайські комплектуючі використовуються для виробництва ракет РСЗВ "Полонез".

-------

Беларусь и вот это вот всё…

После того как в аэропорту Минска приземлились самолёты из Китая, понеслась очередная волна конспирологии, от “Китай через Беларусь возит оружие в россию!”, до, традиционного, “Китай вооружает Беларусь, потому, что та готовится напасть на Украину”…

Относительно первого, как всегда замечу – зачем? Зачем Китаю, что-то везти в Беларусь, чтобы потом это отправить в россию, если через границу с россией это можно отправить проще и скрытнее, вдалеке от глаз мониторинговых групп и разведки НАТО под боком?

Относительно намерения Беларуси напасть на Украину – это как “наша песня хороша, начинай сначала!”

На сегодняшний день на территории Беларуси отсутствует ударная группировка, способная такое вторжение осуществить. Формирования такой группировки не наблюдается.

В приграничной зоне с боку Беларуси концентрация сил средств имеет следующий вид:

-38-й ОДШБр в районе с. Ужово и г. Пинск, Брестская обл.
-5-й ОБр СпП - Иваново, Брестская обл и Приболовичи, Гомельская обл.
- 350-й ОВДБ 103-й ОВДБр – с.Лельчицы, Брагин и Зябровка-2, Гомельская обл;
-336-я РеАБр (Зябровка);
- 51-й АБр - г. Гомель.

Общая численность не превышает 1,8 тыс л.с.

Российский контингент представлен операторами, обслуживающих и техническим персоналом средств ПВО, комплексов РЭБ, а так же авиационной компоненты. Так же, на территории Беларуси остаются около 500 наёмников ЧВК «Вагнер», принимающих активное участие в подготовке беларуских военных.

Суммарная численность боеспособной части беларуской армии, не более 15 тыс л.с., а так же российского контингента, в нынешнем виде не позволяют в короткосрочной и среднесрочной перспективе сформировать ударную группировку, для прорыва границы и линий обороны на северном плацдарме.

Тем не менее, это не преуменьшает опасность диверсионной и террористической деятельности.

В общем, выдыхайте.

Джерело: https://t.me/znua_live/132384, https://t.me/zloyodessit/20940

Новости портала «Весь Харьков»