Назад
Українською English
Лента Разделы

Маніпуляція: «Київ планує мобілізувати три мільйони бездітних жінок»

17.03.2024 06:43 284

Маніпуляція: «Київ планує мобілізувати три мільйони бездітних жінок»

#спростуванняЦентру

Брехня: у разі затягування війни або збільшення чисельності зс рф, влада в Україні розглядає варіант з мобілізацією трьох мільйонів українок, які не мають дітей. Цю новину з посиланням на видання Texty поширює пропагандистський канал у Telegram.

Правда: стаття, на яку посилається путінський фейкороб, це аналітичний матеріал (https://texty.org.ua/projects/111874/mobilizacijnyj-rezerv/), в якому досліджується обсяг мобілізаційного резерву України – українські жінки мають право долучитися до Сил оборони винятково на добровільних засадах.

Обов'язок служити мають лише жінки, що мають медичний фах. У новому законопроєкті про мобілізацію, над яким працює Верховна Рада, також не міститься положень про масову мобілізацію жінок.

Крім цього, Texty є незалежним виданням, яке не пов’язане з українським урядом, а отже його матеріали не відображають позицію військового чи політичного керівництва України.

Мета подібних вкидів – поширити панічні настрої в українському суспільстві та є частиною комплексних спроб спецслужб рф зірвати мобілізацію в Україні.

Джерело: https://t.me/spravdi/37305

Новости портала «Весь Харьков»