Назад
Українською English
Лента Разделы

Як росія веде війну проти євангелістів у ході агресії проти України

22.04.2024 07:21 253

Як росія веде війну проти євангелістів у ході агресії проти України

Вторгнення росії в Україну супроводжується стратегічними зусиллями кремля, спрямованими на репресії, контроль і знищення релігійних груп, зокрема баптистів. російське переслідування протестантів здійснюється шляхом залякування, відчуження майна, примусового переходу в іншу віру і навіть убивств. Про це у своїй статті для Time пише Пітер Померанцев:

(https://time.com/6969273/russias-war-against-evangelicals/)

● Євангелісти стають мішенню для росіян непропорційно часто. Протестанти стали жертвами 34% зареєстрованих випадків переслідувань.

● Баптисти становлять 13% від загальної кількості жертв – це найбільша група постраждалих після українців православного віросповідання.

● Через тимчасову російську окупацію було втрачено 400 баптистських громад, що становить 17% від загальної кількості в Україні.

«На це є причина. Протестанти досягли розквіту протягом демократичних десятиліть після розпаду срср. Баптисти є третьою за чисельністю конфесією в Україні. А російські окупанти сприймають їх як «агентів Америки», – пояснює Померанцев.

Війська рф переслідують не лише окремих священнослужителів або парафіян – іноді йдеться про цілі громади. Таке гоніння свідчить про те, що вторгнення рф в Україну – це не просто остання ітерація багатовікової спроби кремля придушити свободу України. Це також і частина більш масштабної війни москви проти Америки. Наносячи шкоду тим, хто сповідує «американську» релігію, кремль може стверджувати, що він завдає удару по американській владі – при цьому знущаючись над беззахисними.

Джерело: https://t.me/spravdi/38097

Новости портала «Весь Харьков»