Назад
Українською English
Лента Разделы

Цей тиждень виявився аж надто насиченим на події

12.02.2024 07:04 331

Цей тиждень виявився аж надто насиченим на події

● 8 лютого стало відомо, що президент України підписав указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. На його місце призначили екскомандувача Сухопутних Військ ЗСУ Олександра Сирського.

"Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій", – так "залізний генерал" прокоментував рішення про його відставку.

● У день, коли українці дізналися про зміну керівництва ЗСУ, до нас прийшла дуже гарна новина – Україні вдалося повернути ще 100 наших захисників з російського полону! Більшість з них – захисники Маріуполя: бійці ЗСУ, прикордонники та нацгвардійці.

● Паралельно на іншому кінці земної кулі нарешті щось почало рухатися. Республіканці і демократи зрозуміли, що вони, ймовірно, ніколи в житті не дійдуть консенсусу щодо питання кордону, тому почали голосувати за виділення фінансової допомоги Україні окремо від законопроєкту про реформу захисту кордону США.

Остаточне рішення – за Палатою представників, яку контролюють республіканці.

● 5 лютого з'явилася новина, що міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна написала заяву про відставку. На її посаду тимчасово призначили Олександра Порхуна, який раніше був першим заступником міністра.

Джерело: https://t.me/gruntmedia/42055

Новости портала «Весь Харьков»