Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Поліція Норвегії: проти країни вчинили теракт, стрілок мав ознаки ісламської радикалізації

15.10.2021 08:28 794

Поліція Норвегії: проти країни вчинили теракт, стрілок мав ознаки ісламської радикалізації

Поліція Норвегії заявила, що напад, під час якого 37-річний чоловік убив п'ятьох людей з лука у місті Конгсберг, був терористичним актом. Нападник нещодавно прийняв іслам і потрапив в поле зору правоохоронців у зв'язку з ознаками радикалізації, які він виявляв.

"Рівень терористичної загрози в Норвегії, як і раніше вважається помірним", - йдеться в повідомленні Поліцейської служби безпеки Норвегії (PST). Втім, служба вважає можливим, що "екстремісти ісламістського або ультраправого спрямування спробують здійснити в Норвегії теракти".

За словами адвоката затриманого нападника Фредріка Ньюмана, чоловік за походженням наполовину норвежець, наполовину данець, хоча себе вважає данцем і має громадянство Данії. Ім'я затриманого поки не розголошують.

Очевидці подій розповіли, що він пересувався хаотично і стріляв у всіх, хто йому траплявся на шляху. Поліція виявила велику кількість стріл, що стирчать зі стін будинків.

Усі п'ятеро загиблих - люди віком 50-70 років, з них четверо - жінки.

Мотиви нападу поки невідомі. Поліція поки не знає, чи можна кваліфікувати його дії як теракт, хоча і не виключає такої можливості.

Адвокат стрілка повідомив, що його клієнта понад три години допитували в поліцейській дільниці міста Драмен, і що він йде на контакт з поліцією і готовий до співпраці.

"Я розумію, що багато хто наляканий, але дуже важливо підкреслити, що поліція повністю контролює ситуацію", - заявила прем'єрка Норвегії Ерна Солберг.

Источник: bbc.com

Новости портала «Весь Харьков»