Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Колишніх керівників «Запорізького електровозоремонтного заводу» засуджено до позбавлення волі

30.04.2024 08:02 210

Колишніх керівників «Запорізького електровозоремонтного заводу» засуджено до позбавлення волі

29 квітня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього керівника ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» (далі – ПрАТ «ЗЕРЗ») та його заступника визнано винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 780 тис грн збитків, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Указаним особам суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Ще одній особі – організатору злочину – суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

▶ ️Деталі справи:

Наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із третьою особою – організатором цього злочину, у протиправний спосіб забезпечили перемогу повʼязаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн. Водночас встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому підприємству державної форми власності.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/2197

Новости портала «Весь Харьков»