Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Ядерний, морський та безпілотний: в КНДР випробували підводний Haeil-5-23

20.01.2024 09:33 408

Ядерний, морський та безпілотний: в КНДР випробували підводний Haeil-5-23

Пхеньян заявив, що вони провели випробування ядерного підводного безпілотника Haeil-5-23 у відповідь на спільні навчання США, Японії та Південної Кореї. Про це повідомляє NK News.

19 січня у КНДР заявили про нібито успішне випробування морського безпілотника Haeil-5-23, який є свого роду маневреною торпедою. Заявляється, що бойова частина виробу може бути ядерною. Проте деталей щодо того, коли відбулися випробування, у Пхеньяні не повідомили.

"Інститут систем підводної зброї при Академії оборонних наук КНДР провів важливе випробування своєї підводної системи ядерної зброї "Haeil-5-23", що розробляється, у Східному Корейському морі", — повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї.

Неназваний представник Міноборони КНДР заявив, що підводні ядерні сили армії продовжують удосконалюватись. Різноманітні морські та підводні дії у відповідь будуть стримувати "ворожі військові маневри" флотів США та союзників. Розроблення сімейства безпілотних підводних виробів Haeil, за заявами КНДР, тривають з 2012 року. Основними цілями для них будуть військово-морські сили ворога та основні операційні порти.

Під час останніх випробувань у квітні 2023 року держЗМІ КНДР заявили, що Haeil-5 нібито пройшов 1000 км за три дні.

Джерело: focus.ua

Новости портала «Весь Харьков»