Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Бойкот міністерського засідання ОБСЄ

29.11.2023 09:33 461

Бойкот міністерського засідання ОБСЄ

Міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії приєдналися до бойкоту міністерського засідання ОБСЄ в Скоп'є цього тижня у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС росії Сєргєя Лаврова — спільна заява міністрів закордонних справ Кріш'яніса Каріньша (Латвія), Габріелюса Ландсбергіса (Литва) та Маргуса Цахкна (Естонія).

"Агресивна війна та звірства рф проти її суверенного та мирного сусіда України грубо порушують міжнародне право, включаючи Статут ООН, і є нападом на ОБСЄ та її основоположні принципи", — заявили міністри.

Міністри зазначили, що ОБСЄ була створена для розбудови європейської безпеки, запобігання конфліктам та збереження миру. А росія своїми незаконними та жорстокими діями знову й знову доводить, що вона не є партнером Європи у сфері безпеки.

"Насправді, сьогодні Європа потребує безпеки від росії і проти росії, а не разом з нею", — заявили вони.

На думку естонського міністра, рф використає цю можливість для поширення своєї пропаганди та підриву єдності Заходу.

Цахкна наголосив, що Естонія не може сидіти за одним столом з агресором та нести відповідальність за наслідки, до яких може призвести присутність Лаврова, адже це суперечить європейським фундаментальним принципам.

"Річ у тім, що поки в Скоп'є проходить зустріч ОБСЄ, російська військова машина нападає на невинних українців та депортує дітей, не змигнувши оком. Місце Лаврова — у спеціальному трибуналі, а не за столом ОБСЄ", — підкреслив Тсахкна.

-----

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС росії Сєргєя Лаврова — Міністерство закордонних справ України.

"Делегація України не братиме участі в засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ з 30 листопада по 1 грудня, що проходитиме у Північній Македонії у Скоп’є, на рівні міністра закордонних справ", — йдеться у повідомленні.

Україна буде представлена на зустрічі лише на рівні посла.

Джерело: https://t.me/znua_live/123124

Новости портала «Весь Харьков»