Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Найбільший виробник процесорів упіймав хвилю штучного інтелекту

17.04.2024 06:35 367

Найбільший виробник процесорів упіймав хвилю штучного інтелекту

Компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) вперше з 2022 року показала двозначне зростання, у першому кварталі 2024 року її продажі зросли на 17%.

Найбільший у світі контрактний виробник напівпровідників TSMC виробляє чіпи, розроблені такими компаніями, як Nvidia та Qualcomm та іншими. Apple є найбільшим клієнтом TSMC, витрачаючи десятки мільярдів доларів на чіпи TSMC для своїх Mac та iPhone.

Після того, як технологічний ажіотаж, викликаний пандемією ковіду, вщух, TSMC провела 2023 рік більш мляво, вперше з 2017 повідомивши про зниження квартальних продажів. Однак нинішні перегони в галузі штучного інтелекту пожвавили попит на високотехнологічні чіпи TSMC – у березні її виручка зросла на 34% порівняно з попереднім роком, до $6,1 млрд. Це найшвидші темпи зростання з листопада 2022 року.

Акції TSMC цього року зросли майже на 40%, оскільки інвестори роблять ставку на попит, що зберігається, на чіпи штучного інтелекту.

Намагаючись заманити передове виробництво напівпровідників у США, уряд працює над розвитком вітчизняної напівпровідникової промисловості. Днями було оголошено, що TSMC може отримати до $11,6 млрд. у вигляді грантів і кредитів на будівництво заводу в штаті Арізона.

Джерело: thepage.ua

Новости портала «Весь Харьков»