Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Майбутнє вже настало: у ЄС відкрили найбільший будинок, надрукований на 3D-принтері

03.03.2024 08:10 414

Майбутнє вже настало: у ЄС відкрили найбільший будинок, надрукований на 3D-принтері

У німецькому місті Гайдельберґ встановили найбільший у ЄС будинок, надрукований на 3D-принтері. Загальний розмір будівлі становить 600 метрів квадратних.

Будинок надрукували на принтері BOD2 від COBOD International PERI. Головна родзинка будвлі –хвилеподібні стіни.

Аби реалізувати такий особливий дизайн, довелося відкинути звичні методи будівництва. Навіть якби найамбітніші будівельники намагалися зробити хоч щось, ці спроби могли б коштувати надто дорого.

Щоб реалізувати ідею, вирішили скористатися 3D-принтером. Наголошують, що саме він зробив проєкт реальним не лише з практичного, але й з економічного погляду.

Друк стін тривав близько 140 годин. Загальний розмір будівлі охоплює 600 метрів квадратних. Фабіан Майер-Броц – директор PERI 3D Construction – відреагував на проєкт. Він наголосив: ця будівля – вражає.

Ми дуже пишаємося тим, що реалізували нашу найбільшу будівлю на сьогодні за допомогою цього проєкту, – мовиться у повідомленні.

До слова, у Техасі вже намагаються створити цілий квартал, надрукований на 3D-принтері. Мовиться про щонайменше 100 будівель. Деякі з них – вже придбали. Ціна коливається від 475 000 до 599 000 доларів.

Джерело: 24tv.ua

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: