Назад
Українською English
Лента Разделы

Несправний торговий автомат в канадському університеті випадково виявив, що деякі з них таємно використовували технологію розпізнавання облич

26.02.2024 09:16 282

Несправний торговий автомат в канадському університеті випадково виявив, що деякі з них таємно використовували технологію розпізнавання облич

Раніше цього місяця дозатор снеків в Університеті Ватерлоо показав на екрані повідомлення про помилку – Invenda.Vending.FacialRecognition.App.exe.

Не було попередньої ознаки того, що машина використовує цю технологію, ані того, що камера стежить за рухом студентів і покупками. У користувачів не запитували дозволу на сканування чи аналіз їхніх облич.

«Ми б не знали, якби не помилка програми. Тут немає жодного попередження», — сказав CTV News Рівер Стенлі, який повідомив про знахідку для університетської газети .

Invenda, компанія, яка виробляє машини, рекламує використання «демографічного програмного забезпечення», яке, за її словами, може визначити стать і вік клієнтів. У ньому стверджується, що технологія відповідає GDPR, стандартам конфіденційності Європейського Союзу, але незрозуміло, чи відповідає вона канадським еквівалентам.

У квітні національний роздрібний продавець Canadian Tire порушив закони про конфіденційність у Британській Колумбії після того, як використав технологію розпізнавання облич, не повідомляючи клієнтів. Урядовий уповноважений з конфіденційності сказав, що навіть якщо магазини отримали дозвіл, компанія не продемонструвала розумної мети для збору інформації про обличчя.

Університет Ватерлоо пообіцяв у своїй заяві видалити машини Invenda «якомога швидше», а тим часом він «попросив відключити програмне забезпечення».

Тим часом студенти університету Онтаріо у відповідь закрили отвір, у якому, на їхню думку, знаходиться камера жуйкою та папером.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: