Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Канада долучається до "коаліції дронів" для України

09.03.2024 07:32 250

Канада долучається до коаліції дронів для України

Про це йдеться у пресрелізі зустрічі міністра національної оборони Канади Білла Блера та міністра оборони Латвії Андріса Спруда на сайті канадського відомства.

(https://www.canada.ca/fr/ministere-defense-nationale/nouvelles/2024/03/le-ministre-blair-accueille-au-canada-le-ministre-de-la-defense-de-la-lettonie-andris-spruds-et-se-joint-a-la-coalition-visant-a-fournir-des-drones.html)

«З метою подальшого зміцнення потенціалу БПЛА в Україні, міністр Блер зобов'язав Канаду взяти участь в оборонній контактній групі Коаліції з розвитку потенціалу БПЛА в Україні, яку очолюють Латвія та Велика Британія. Як член цієї коаліції, Канада продовжуватиме шукати шляхи посилення потенціалу БПЛА в Україні», — зазначається у повідомленні.

Міністри також взяли участь у відеоконференції на підтримку України, організованій Міністром Європи та закордонних справ Франції Стефаном Сежурне та Міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорню.

Наразі коаліція налічує 10 учасників (включно з Україною) - це Латвія, Велика Британія, Канада, Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди

Джерело: https://t.me/Tsaplienko/49571

Новости портала «Весь Харьков»