Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Транспорт

«Електроважмаш» вироблятиме двигуни для харківських трамваїв

13.10.2020 09:02 1077

«Електроважмаш» вироблятиме двигуни для харківських трамваїв

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 12 жовтня, зустрівся з керівництвом та працівниками ДП «Завод «Електроважмаш».

За його словами, на базі «Екополіс ХТЗ» планується випускати комфортні енергоекономні трамваї європейського рівня, затребувані в усій Україні, і «Електроважмаш» зможе виробляти для них двигуни.

«Ми хочемо, щоб гроші міста не виходили за його межі. Набагато доцільніше, щоб харківські підприємства поставляли комплектуючі, і по Харкову курсував комфортний електротранспорт, який тут же виготовляється», - зазначив Ігор Терехов.

Він підкреслив, що також міська рада порушить питання про зниження для великих харківських підприємств земельної плати, що не відповідає реальним обсягам їх виробництва.

«Нормативна оцінка землі дуже висока. Кабмін, на мій погляд, прийняв незважене рішення, а це зарплати, життя людей. Тому будемо комплексно вирішувати це питання з «Електроважмашем», «Турбоатомом», плитковим заводом та іншими промисловими підприємствами, яким потрібна така підтримка. Сядемо за стіл переговорів, щоб подивитися на їхні фінансові показники і зменшити навантаження», - повідомив перший віце-мер.

Також щоб знизити витрати ДП «Завод «Електроважмаш», на баланс міста планується передати гуртожиток заводу.

Ігор Терехов зазначив, що Харків завжди пишався своїми промисловими підприємствами, і хоча «Електроважмаш» переживає не найкращі часи, але зберіг свій профіль, і його керівництво докладає всіх зусиль для розвитку виробництва.

Як повідомив в.о. генерального директора ДП «Завод «Електроважмаш» Віктор Бусько, підприємство займає більше 40 га і платить близько 1 млн грн за оренду землі. Також він зазначив, щзо «Електроважмашу» потрібно збільшити обсяги виробництва і вийти на нові ринки, тому проєкт з будівництва трамваїв - дуже актуальний.

«Нам потрібно оптимізувати витрати, оскільки додаткові витрати заважають розвиватися, і замість того, щоб платити різні відрахування, ми зможемо інвестувати в нове обладнання. Ми виробляли двигуни для трамваїв, тролейбусів, локомотивів. У нас є позитивний досвід і свої напрацювання. Я впевнений, що Харків зможе виробляти трамваї не тільки для себе, але і для всієї України. Це буде хороший приклад спільної кооперації», - зазначив Віктор Бусько.

Також на зустрічі робочі підприємства звернулися до Ігоря Терехова з питаннями щодо ремонту житлового фонду, доріг, надання матераільной допомоги та з іншими особистими проханнями, які перший віце-мер пообіцяв вирішити.

Підбиваючи підсумки зустрічі, керівник «Електроважмашу» зазначив, що підтримка міста - багатопланова, і питання, з якими підприємство звертається до міської влади, - вирішуються. Він зазначив, що сподівається на продовження конструктивного діалогу.

Источник: city.kharkov.ua

Новости портала «Весь Харьков»