Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Уряд унормував питання здійснення передплати для видання підручників

26.03.2021 09:07 568

Уряд унормував питання здійснення передплати для видання підручників

Сьогодні Уряд ухвалив постанову «Про внесення зміни до пункту 151 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641», згідно з якою розпорядникам бюджетних коштів дозволяється здійснення попередньої оплати послуг, пов’язаних з виданням, придбанням та зберіганням підручників і посібників для здобувачів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, зокрема для осіб з особливими освітніми потребами та педагогічних працівників.

Необхідність таких змін виникла у зв'язку з тим, що минулого року через поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) була схвалена постанова Уряду від 22 липня 2020 р. № 641. Документом заборонялося здійснення попередніх оплат товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти. Однак відсутність попередньої оплати могло призвести до затягування процесу видання підручників та посібників для учнів і педагогічних працівників. Задля уникнення зазначених ризиків Уряд вніс відповідні зміни.

Зазначимо, у 2021 році передбачається друк підручників для учнів 4-х, 8-х класів та навчально-методичної літератури для педагогічних працівників загальним накладом 11 млн 264 тис. 529 примірників.

Источник: mon.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»