Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Українці скористались е-підписом понад 4,6 млн разів на ресурсах Мінцифри від початку року

08.05.2021 09:47 672

Українці скористались е-підписом понад 4,6 млн разів на ресурсах Мінцифри від початку року

Українці дедалі частіше користуються електронним підписом. Лише від початку року ресурсами Мінцифри для накладення та перевірки підпису скористалися понад 4,6 млн разів. Це на 60% більше, ніж 2020-го.

Люди зрозуміли, що вирішувати буденні справи можна онлайн — легко і просто. Навіть вдома можна отримати державну послугу, вести документообіг, укласти договір та підписати документ. Без черг, зайвих контактів та біганини.

Мінцифра спрощує всі державні процеси, переводить послуги в онлайн та вже з вересня впроваджує режим “без паперів”. А е-підпис — один із найважливіших елементів доступу до всіх переваг цифрового світу. Це дозволить більшій кількості людей безперешкодно користуватися діджитал-технологіями у щоденних справах, комунікації та бізнесі.

Крім цього, у 2021 українці стали більш обізнаними у сфері електронних довірчих послуг та почали відповідальніше ставитися до зберігання своїх даних. Торік кількість підписів, збережених на захищених носіях, зросла до 11%.

“Мінцифра поступово переводить надавачів е-довірчих послуг, що видають е-підписи, на міжнародні алгоритми. Кількість таких надавачів зросла торік вдвічі. Це розширює можливості українського е-підпису, а в майбутньому дозволить Україні працювати в єдиному цифровому ринку з ЄС”, — зазначила заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Отримати КЕП та УЕП можна у кваліфікованих надавачів е-довірчих послуг. Їх перелік за посиланням: https://czo.gov.ua/ca-registry.

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»