Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Україна вийшла з угоди з РФ про співпрацю у галузі туризму

01.04.2021 07:46 710

Україна вийшла з угоди з РФ про співпрацю у галузі туризму

Кабмін прийняв рішення про денонсацію угоди між Кабміном України та урядом РФ про співробітництво у галузі туризму.

Про це у Telegram повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

"Дію зазначеної угоди пропонується припинити у зв'язку із статтею 18 Закону України "Про міжнародні договори України", що передбачає таку можливість у разі, якщо виконання договору може зашкодити національним інтересам України, передбачених міжнародним правом.

МЗС України доручається у встановленому порядку повідомити уряд Російської Федерації про припинення дії зазначеної угоди", - йдеться у повідомленні.

Денонсацію цієї угоди прокоментував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Є сумна новина для поціновувачів подорожувати по Сибіру. Сьогодні уряд припинив дію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі туризму.

Підписана вона була ще у 1999 році, коли прем'єром був Валерій Пустовойтенко, президентом – Леонід Кучма, а до пам’ятного "Я устал, я ухожу" від Бориса Єльцина залишалося менше ніж півроку", - написав Ткаченко у Telegram.

"З того часу змінилося чимало. Зокрема, РФ занадто захопилася виконанням статті 4 цієї угоди. Про те, що сторони заохочуватимуть організований груповий, індивідуальний туризм та навіть спеціалізовані групи. Ці групові, індивідуальні та спеціалізовані "туристи", не спитавшись, прийшли у Крим та Донбас і почали нищити нашу культуру, архітектуру, економіку, мову. Забирати життя людей.

Також це привід ще більше сфокусуватися на внутрішньому українському туризмі. Нам є що роздивитись самим та показати гостям країни. Але лише тим, хто виконує закони та міжнародні норми", - додав він.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»