Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

У МОН визначили перелік спеціальностей, які матимуть особливу підтримку при вступі

17.03.2023 08:10 539

У МОН визначили перелік спеціальностей, які матимуть особливу підтримку при вступі

Держава надає підтримку при вступі на них.

Через військове вторгнення росії освітній процес в Україні зазнав змін. Так, у 2023 році випускники складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) замість ЗНО. У Міністерстві освіти і науки затверджений перелік спеціальностей, яким надаватиметься особлива підтримка під час вступної кампанії 2023 року. Про це пише видання Освіта.UA.

● За якими спеціальностями надається особлива підтримка у 2023 році

Особливістю вступу на спеціальності, яким надається особлива підтримка держави, є те, що на них можна бути зарахованим на навчання за контрактом без результатів зовнішніх іспитів (НМТ, ЄВІ, ЄФВВ).

Цьогоріч до переліку включено 61 спеціальність, що користуватимуться підтримкою держави.

Вступити на контракт на основі повної загальної середньої освіти, ступеня фахового молодшого бакалавра на ці спеціальності можна буде лише за результатами співбесіди або розгляду мотиваційних листів у закладі вищої освіти.

Особи, які планують вступити на контракт до магістратури на ці спеціальності, можуть використовувати результати фахового іспиту або розгляду мотиваційних листів.

Також для вступу на бюджетну форму навчання на ці спеціальності буде застосовуватись галузевий коефіцієнт, який дорівнює 1,02.

Галузевий коефіцієнт буде використаний для підтримки вступників з пріоритетним вибором (перша та друга пріоритетність) однієї зі спеціальностей, яким надається особлива підтримка.

З переліком спеціальностей, яким надається особлива підтримка, можна ознайомитися у документі.

https://s3.documentcloud.org/documents/23710754/dodatok_6.pdf

Джерело: zn.ua

Новости портала «Весь Харьков»