Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Російські банки різко збільшили видачу карток китайської платіжної системи

11.03.2022 17:10 1242

Російські банки фіксують сплеск попиту на оформлення карт китайської платіжної системи UnionPay.

Про це пише "Комерсант".

Зазначається, що близько десятка російських банків випускають такі картки, але розглядають таку можливість і низка інших великих кредитних організацій.

Газпромбанк лише за 9 березня видав 1 тис. пластикових та 3,7 тис. віртуальних карток, хоча раніше видавали в середньому близько 400 карток на місяць. У банку "Зеніт" зазначили, що наразі потік заявок збільшився до 1 тис. штук на день, до 6 березня попит на них був невисоким.

Россєльхозбанк з 2017 року вже випустив кілька сотень тисяч карток UnionPay (близько 4% від загального портфеля банку). За минулий тиждень у банку випустили у кілька десятків разів більше карток, ніж за порівнянний період у минулому.

Загалом карти UnionPay випускають десять російських банків. Сбєрбанк, Тінькофф-банк, банк "Дом.РФ", Альфа-банк, "Юмані" проробляють можливість випуску кобейджингових карток "Мир"-UnionPay. Цей процес може тривати кілька місяців, оцінюють експерти.

Попит на карти китайської платіжної системи спонукав відхід з російського ринку інших міжнародних платіжних систем (неможливість використання карток Visa і MasterCard, випущених російськими банками, як за кордоном, так і для транскордонних платежів), а також слабка представленість платіжної системи "Мир" за кордоном.

UnionPay вказує, що її картами можна користуватись у 180 країнах. При користуванні такими картками є певні обмеження. Таку карту не можна прив'язати до сервісу ApplePay.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»