Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

«Ми маємо свободу, дайте нам крила, щоби захистити її». Головне з виступу Зеленського у парламенті Британії

09.02.2023 07:39 523

«Ми маємо свободу, дайте нам крила, щоби захистити її». Головне з виступу Зеленського у парламенті Британії

● Ми знаємо, що свобода переможе. Ми знаємо, що росія програє, і ми по-справжньому знаємо, що наша перемога змінить увесь світ. І це та зміна, якої світ давно чекав. Це буде перемога над самою ідеєю війни.

● Будь-який агресор знатиме, що з ним станеться, якщо він спробує атакувати світову безпеку. Будь-хто, хто знову спробує навʼязати свою диктатуру іншому та почати неспровоковану війну, неодмінно програє.

● Ми вже досягли визначних результатів – ми захистили основи світової безпеки. Ми змогли утворити коаліцію потужних санкцій – маємо розуміти, що санкції проти терористичної держави не можуть піддаватися сумніву. Маємо позбавити агресора будь-яких можливостей фінансувати війну.

● Тероризм, агресія та інші форми насильства повинні каратися спеціальним трибуналом. Один із принципів цього трибуналу – справедливість.

● Українські солдати зараз проходять навчання у Британії, вчать користуватися танками Challenger і скоро зможуть застосувати їх на полі бою. Дякую за цей потужний оборонний крок, який дозволить нам змусити зло повністю покинути наші території.

● Світ, який знає, наскільки можна бути швидким у реагуванні та допомозі, який ухвалює свої нові угоди, що не дозволяють агресорам насолоджуватися безкарністю. Світ, який не знає страху, але знає, як перемагати. Такою буде нова реальність, я в цьому впевнений.

● В Україні сьогодні кожен пілот Повітряних сил – король. Наші королі роблять все можливе і неможливе, щоб рятувати життя. І вони сподіваються на отримання нових літаків. Нам потрібні бойові літаки. Літаки – це крила для свободи.

● Залишаючи будівлю британського парламенту два роки тому, я дякував вам за смачний англійський чай. Я залишу парламент сьогодні, дякуючи всім вам заздалегідь за потужні англійські літаки.

Під час виступу Зеленський подарував британському народу шолом від українського пілота із написом «Ми маємо свободу, дайте нам крила, щоби захистити її».

Джерело: https://t.me/spravdi/25151

Фото AFP-Scanpix

Новости портала «Весь Харьков»