Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

13.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

14.10.2021 06:52 555

13.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Французька Республіка

Франція визнала Україну країною «помаранчевої» карантинної зони через ситуацію зі зростанням захворюваності на Covid-19, хоча раніше ми були у «зеленому» списку. Для українських громадян почали діяти суворіші правила перетину французького кордону на в’їзд.

В’їзд із територій «помаранчевої» зони до Франції здійснюється лише за умови нагальної потреби. Відвідати країну з туристичною метою українці, як і раніше, зможуть – але лише ті, які пройшли повну вакцинацію від коронавірусу.

Щоб підтвердити імунізацію, доведеться отримати ковід-сертифікат міжнародного зразка. Не всі вакцини, які використовуються в Україні, придатні для такої поїздки. Так, Франція визнає лише такі препарати: Pfizer/Comirnaty; Moderna; AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield; Jansen/Johnson&Johnson.

Держава Катар

З метою перезапуску економіки Катару вживаються заходи з відродження функціонування національної компанії «QatarAirways». З 3 грудня катарський авіаперевізник планує розпочати виконання регулярних рейсів (двічі на тиждень) між Дохою та Шарм-ель-Шейхом (Єгипет). Відновлення повноцінної діяльності «QatarAirways» розцінюється катарською владою як один із важливих кроків з розвитку економіки емірату та відродження міжнародним аеропортом «Хамад» статусу крупного регіонального транспортного хабу.

Аналіз наявної інформації свідчить про тривале покращення епідеміологічної ситуації за рахунок перевищення кількості тих, хто одужав, над кількістю нових хворих та зниження загальної кількості хворих. Органи влади та управління Катару продовжують здійснення превентивних заходів з метою протидії поширенню COVID-19.

Арабська Республіка Єгипет

За даними ВООЗ у рамках кампанії з вакцинації населення Єгипту громадянам та іноземцям було здійснено введення 20 154 366 доз вакцин у понад 1 100 центрах вакцинації, які діють по території всієї країни.

Згідно із заявою міністра охорони здоров’я та народонаселення Єгипту Хали Заєд, МОЗ у співпраці з Міністерством зв’язку Єгипту розпочинають процедуру видачі паспортів здоров’я для виявлення ухильників від вакцин. Окреслений електронний медичний паспорт буде використовуватися в аеропортах для визначення позиції людини щодо вакцини від COVID-19, зокрема у паспорті здоров’я використовуватимуться три кольори: червоний означатиме, що особа не щеплена, жовтий – що особа отримала одну дозу вакцини, і зелений – що було отримано дві дози вакцини проти коронавірусу.

Грузія

За інформацією заступника Міністра охорони здоров'я Грузії Тамар Габуніїї, «протягом останніх кількох днів показник інфікування коливається приблизно в межах 2 500–3 000. Природно, цьому сприяють мобільність, порівняно низький показник щеплень, так як немає того достатнього імунного прошарку, який би завадив поширенню інфекції. Головним є керування цими коливаннями. Ми не можемо назвати це «п'ятою хвилею», оскільки ще не вийшли з «четвертої хвилі». Певні коливання мають бути врегульовані поверненням до носіння масок, соціальної дистанції і, що головне, необхідно, щоб активізувався процес вакцинації».

На сьогодні 55 з 186 публічних дитячих садків Тбілісі закриті через випадки коронавірусу. Виховний процес в дитячих садах відновиться після закінчення карантинного періоду (12 діб).

Китайська Народна Республіка

У континентальній частині Китаю було зафіксовано 25 нових завезених з-за кордону випадків зараження на COVID-19, повідомили в Державному комітеті у справах охорони здоров'я КНР. Серед нових завезених випадків 14 було виявлено в провінції Юньнань, 4 – у провінції Шаньдун, 3 – в місті Шанхай, 2 – у провінції Гуандун і по одному – в автономному районі Внутрішня Монголія і Гуансі-Чжуанському автономному районі.

Малайзія

У зв’язку зі зняттям відучора заборони на пересування по країні, міністр охорони здоров’я Малайзії Хаїрі Джамалуддін повідомив, що відомство скасувало обов’язкову вимогу щодо тестування на Covid-19 напередодні відвідування о. Лангкаві, який був визначений як так звана перша «туристична бульбашка» та відкритий для внутрішнього туризму із 16 вересня п. р.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: