Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

07.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

08.05.2021 08:15 707

07.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Австрійська Республіка

Результати досліджень неврологічної клініки Університету Інсбрука вказують, що інфекція SARS-CoV-2 може спровокувати неврологічну дисфункцію організму (вегетативна дисфункція) та викликати різні довгострокові наслідки, такі як втома та труднощі з концентрацією уваги. За інформацією дослідників, у 35% осіб, які перенесли коронавірусну хворобу, спостерігаються не лише пошкодження дихальних шляхів, а й порушення роботи мозку та нервових шляхів.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

7 травня на основі ризику COVID-19 відбудеться оцінка країн за кольоровою системою. Зелений список, швидше за все, включатиме такі напрямки як Гібралтар, Ісландія, Ізраїль та Мальта. Можливо деякі грецькі острови, такі як Крит і Родос, та Іспанські Канарські острови також потраплять до “зеленої” зони.

Королівство Іспанія

У країні центри вакцинації працюють сім днів на тиждень. Планується, що до першого тижня червня майже 10 мільйонів громадян Іспанії будуть повністю щеплені. Уряд планує вакцинувати до кінця літа 70% дорослого населення (33 млн. осіб).

Королівство Норвегія

Уряд Норвегії повідомив, що обмеження на в'їзд в країну, вперше введені в січні через пандемію Covid-19, будуть діяти до 24 травня. Обмеження будуть скасовані відповідно до плану уряду щодо відновлення роботи громадського сектора. На сьогодні до Норвегії можуть в'їжджати тільки постійні жителі і громадяни Норвегії.

Республіка Польща

У Польщі ухвалено рішення відправляти на тижневий карантин усіх прибулих з Південної Африки, Індії та Бразилії, навіть при наявності у них негативного тесту на коронавірус.

Влада Польщі готова закуповувати всі вакцини, дозволені для використання в Європейському Союзі, і вже зробила тендерну пропозицію щодо закупівлі в Данії надлишкових доз вакцини «Johnson&Johnson», яка була виключена з національної програми вакцинації через потенційний зв'язок з тромбоутворенням.

Федеративна Республіка Німеччина

МОЗ ФРН має отримати додатково 3,8 млрд євро з федерального бюджету на закупівлю вакцини проти коронавірусу. Зокрема йдеться про вакцину на 2022 та 2023 роки, тобто головним чином для прискорених щеплень та вакцинації проти мутованих коронавірусів.

У Берліні розпочато будівництво пандемічного центру раннього попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я. Центр повинен відкритися восени і покликаний посилити співпрацю між країнами та науковими інститутами у всьому світі та допомогти виявити ознаки можливих спалахів пандемії на ранній стадії.

Сполучені Штати Америки

Головний виконавчий директор американської компанії Pfizer, яка розробила вакцину від коронавірусу Comirnaty, Альберт Бурла виступив проти пропозиції влади США про відмову від інтелектуальної власності на препарати від COVID-19. Він відзначив складність їх виробництва і великі витрати на створення заводів для виготовлення. Бурла зазначив, що необхідно зосередитися на збільшенні виробничих потужностей, які "зможуть випускати мільярди доз вакцини". Бурла заявив, що основу вакцини від коронавірусу становить технологія інформаційної РНК і вона вимагає "дуже тривалого" процесу виготовлення і глибоких технічних знань" для створення виробництва. "Оскільки препарати з РНК ніколи раніше не вироблялися, проблема полягає в тому, що в світі немає таких заводів, крім тих, які ми побудували самі з нуля", – додав глава Pfizer.

Канада

Вакцина Pfizer стала першою в Канаді, яку дозволили використовувати для вакцинації підлітків від коронавірусу: Міністерство охорони здоров’я Канади дозволило використання Pfizer дітям від 12 до 15 років.

Уряд Альберти оголосив про низку нових коронавірусних обмежень на всій території провінції. Зокрема, усі школи негайно переведені на дистанційну форму навчання щонайменше до 25 травня.

З 10 травня, усі косметичні салони, перукарні, тату-салони, фітнес-центри будуть закриті на три тижні. Ресторани можуть пропонувати їжу, але за умови самовивозу або доставки, тобто обслуговувати відвідувачів у приміщеннях чи на відкритому повітрі (патіо) заборонено. Роздрібні торгові магазини зобов’язані пускати у приміщення лише до 10 відсотків від пропускної спроможності або не більше 5 покупців одночасно. Також до 5 осіб зменшено ліміт зібрань на відкритому повітрі. На вулиці заборонено збиратися більше ніж двом сім’ям.

Оголошено також про збільшення розміру штрафу з 1000 до 2000 доларів за порушення карантинних обмежень.

Ісламська Республіка Іран

У міністерстві охорони здоров’я Ірану заявили, що в країні поширюються південноафриканський та індійський штами вірусу, незважаючи на закриття кордонів.

У «червоних» зонах країни продовжено заборону на діяльність непродуктових магазинів, навчальних закладів, парків, заборонене пересування приватного транспорту з 22:00 до 03:00 по всій країні.

Туніська Республіка

МОЗ Тунісу оприлюднило інформацію щодо завантаженості державних та приватних лікарень хворими на коронавірус. Зокрема, реанімаційні відділення заповнені на 90%, ліжка із можливістю підключення до кисневих станцій – на 70%.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: