Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

06.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

07.05.2021 06:42 653

06.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Австрійська Республіка

Відповідно до звіту Агентства з охорони здоров'я та продовольчої безпеки Австрії (AGES), в період з 3 квітня 2020 року по 20 квітня 2021 року на території країни було виявлено щонайменше 137 різних варіантів коронавірусу.

Республіка Сербія

Президент країни Олександр Вучич заявив, що всі громадяни Сербії віком від 16 років, які були щеплені від коронавірусу або будуть щеплені щонайменше однією дозою до 31 травня, отримають фінансову допомогу в розмірі 3000 динарів (майже 26 євро). Наразі в країні вже діє кілька пакетів фінансової допомоги громадянам та підприємствам, зокрема і прямі матеріальні виплати, і ця "премія за щеплення" буде додатковою формою допомоги.

Фінляндія

Міністерство соціального забезпечення та охорони здоров'я Фінляндії готує нову модель в'їзду до країни в умовах пандемії. Мета нововведення – водночас посилити і спростити контроль на кордонах, особливо в портах і аеропортах, в ситуації, коли пасажиропотік збільшиться після зняття коронавірусних обмежень.

Федеративна Республіка Німеччина

Федеральний уряд Німеччини погодив послаблення обмежень для людей, які повністю щеплені або вилікувались від COVID-19 – це буде перший крок до відновлення прав громадян. Зі збільшенням темпів вакцинації та зниженням рівня захворювання Федеральний уряд сподівається, що локдаун буде скасовано.

Відповідно до опитування НДІ ім. Р. Коха, майже 72% німців виявили бажання зробити щеплення проти COVID-19.

Канада

МОЗ Канади дозволив використовувати препарат Pfizer/BioNTech для вакцинації від коронавірусу дітей 12-15 років.

Прем’єр-міністр Дж.Трюдо повідомив, що канадці зможуть знову почати подорожувати за межі країни до літа, якщо Канада узгодить з іншими країнами документи, які будуть необхідними для підтвердження вакцинації проти COVID-19.

Республіка Ірак

Рада міністрів оголосила додаткові заходи Covid-19 на майбутній Ід-байрам, що складається з 10-денної повної комендантської години, починаючи з 12 травня по 22 травня 2021 року. Торгові центри, ресторани, кафе та всі інші громадські місця будуть зачинені під час комендантської години.

Вищий комітет з охорони праці також оголосив про призупинення навчання в університетах та школах. Заборонені всі авіаперевезення до Індії та введено 14-денний карантинний термін для подорожуючих з Індії.

Ісламська Республіка Іран

Згідно з рішенням національного штабу боротьби з вірусом, продовжено заборону на авіасполучення з Францією, Індією та Пакистаном. У країні продовжено ще на тиждень заборону на діяльність непродуктових магазинів, навчальних закладів, діє заборона на пересування приватного транспорту з 22:00 до 03:00 по всій країні.

Держава Катар

У Катарі триває інтенсивна кампанія з масового щеплення населення від коронавірусу. Щоденно вакцинується від 23 до 35 тис. людей, на цей час здійснено щеплення, щонайменше, однією дозою 44,7% усього дорослого населення (старше 16 років). При цьому вакцини «Pfizer/BioNTech» та «Moderna» демонструють високу ефективність: серед повністю вакцинованих осіб в Катарі було інфіковано лише 1,6 % та відносно 1 % застосовано інтенсивну терапію.

Алжирська Народна Демократична Республіка

За даними члена Алжирського наукового комітету, відповідального за моніторинг поширення пандемії коронавірусу І. Ахамохи, останнім часом у країні збільшилась кількість осіб, які госпіталізуються до закладів охорони здоров’я із враженням дихальної системи та проблем із легенями. За його словами, серйозні ускладнення вимагають інтенсивної терапії на рівні реанімації, що є свідченням нового спалаху пандемії. Окрім цього, зазначається, що на сьогодні все більше фіксується випадків захворювання на коронавірус дітей віком від 13 до 16 років, водночас, вони мають не серйозні форми, а симптоматичні. Членом наукового комітету було наголошено на серйозності нових штамів Covid-19, з огляду на їх непередбачуваність.

Арабська Республіка Єгипет

Уряд Єгипту прийняв рішення про введення обмеження на час роботи магазинів, кафе, ресторанів, театрів і ряду інших закладів в країні з 6 по 21 травня в рамках боротьби з поширенням коронавірусу інфекції. В зазначений період місця великого скупчення людей повинні закриватися не пізніше 21:00.

Після 21:00 буде дозволена робота служб доставки їжі додому, проте протягом наступних двох тижнів будь-які зустрічі, конференції, урочистості та інші заходи з великою кількістю людей будуть заборонені.

На період святкування закінчення священного для мусульман місяця Рамадан (з 12 по 16 травня) віруючим буде дозволено відвідувати мечеті для здійснення молитов з дотриманням усіх запобіжних заходів. Водночас у зазначений період будуть закриті всі парки і пляжі, а також обмежена робота громадського транспорту.

За даними міністерства охорони здоров’я та народонаселення Єгипту, такі мухафази як Каїр, Гіза, Фаюм, Мінья та Сохаг залишаються провінціями з найвищим рівнем зараження на коронавірус серед населення.

Республіка Індія

Індія схвалила екстрене застосування "коктейлю антитіл", розробленого корпорацією Roche спільно з компанією Regeneron, для лікування COVID-19. Препарат є сумішшю касірівімаба і імдевімаба – синтетичних копій антитіл, що виробляються людиною після зараження коронавірусом. Ліки призначені пацієнтам, у яких високий ризик розвитку важких форм COVID-19. Препарат збільшує шанси хворих уникнути госпіталізації.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: