Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Наука

В Google показали, що трапилося з кліматом Землі за останні 36 років

17.04.2021 08:51 1142

В Google показали, що трапилося з кліматом Землі за останні 36 років

Google в четвер представив нову функцію для свого сервісу Google Earth, який показує людям тривимірні моделі планети за допомогою супутникових знімків. Тепер користувачі зможуть побачити, як ландшафти та географія в будь-якій точці світу змінилися за десятиліття.

За словами Google, нова функція, яка отримала назву Timelapse, є найбільшою зміною продукту за останні п’ять років. За допомогою цього інструменту люди можуть бачити ефекти як природних, так і антропогенних явищ, таких як піски Кейп-Код, які повільно зміщуються на південь, або розширення Лас-Вегаса над пустелями Невади.

Одна з цілей проекту – дати людям інструменти для вивчення впливу зміни клімату, такого як лісові пожежі на заході США або вирубка лісів на Амазонці, сказала Ребекка Мур, директор Google Earth.

«Ми можемо об’єктивно побачити глобальне потепління на власні очі», – сказала Мур під час брифінгу з журналістами, додавши, що вона сподівається, що це «надихне на дії». «Це робить абстрактне конкретним».

Над цією функцією Google працював з декількома урядовими агентствами й групами, включаючи НАСА, Геологічну службу США і програму Європейського союзу Copernicus. Інструмент Timelapse складається з 24 мільйонів супутникових зображень з 1984 по 2020 роки. Компанія використала тисячі машин в хмарі для компіляції 20 петабайт – або 20 мільйонів гігабайт – зображень.

Оголошення було зроблено, коли Google намагався просунути свої картографічні сервіси за межі простого переміщення людей з однієї точки в іншу. За останні кілька років компанія запустила соціальні функції для Google Maps, в тому числі рекомендації по ресторанах, а також інструменти для зв’язку людей з місцевими підприємствами, такими як сантехніки або інструктори з йоги. У 2019 технічний гігант заявив, що в Google Планета Земля є супутникові знімки загальною площею 36 мільйонів квадратних миль, які люди можуть переглядати. За допомогою цієї колекції Google завдав на карту частини світу, в яких проживає 98% людей.

Мур сказав, що супутникові знімки надані космічними агентствами показують тільки зміни на рівні ландшафту. Таким чином, люди не зможуть збільшувати масштаб і бачити окремі будинки й автомобілі, як за допомогою Google Maps.

Источник: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»