Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Дозвілля

Vogue UA влаштували виставку присвячену війні

09.03.2023 14:10 926

Vogue UA влаштували виставку присвячену війні

ART ON THE BATTLEFRONT — це масштабна віртуальна виставка, пронизлива рефлексія 30 сучасних українських художників на сьогодення. Це друга частина артпроєкту. Вона створена у партнерстві з Natalia Cola Foundation за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Гучний артпроєкт об’єднує медіа, диджитал і мистецтво, підтримує українців під час війни й інформує глобальну спільноту про російське вторгнення в Україну.

Урочистим підсумком другої частини артпроєкту стане виставка в історичному центрі Відня, в повністю оновленій будівлі Künstlerhaus, де розташований музей Albertina Modern. З 14 до 18 квітня відвідувачі зможуть ознайомитися з мистецькими роботами, а також придбати їх. Кошти від продажу буде спрямовано у фонд реабілітації жінок-військових, створений українською ГО «Жіночий ветеранський рух».

Так, Vogue запросили 30 українських художників, які спеціально для проєкту створили нові роботи — від діджитал-арту до живопису. Серед митців: Володимир Манжос, Олексій Кондаков, Марія Куліковська, Василина Врублевська, Віталій Кравець, Єлена Ємчук, Олеся Трофименко, Влада Ралко, Богдан Буренко, Маша Дмітрова, Єлизавета Литовка, Артем Прут, Петро Бевза, Вікторія Підуст, Денис Саражин, Нікіта Кравцов, Іван Грабко, Анна Зарума, Ольга Штейн, Степан Рябченко, Воло Бевза, Юрій Болса, Юрій Сивирин, Юлія Бєляєва, Маша Рева, Дарина Микитюк, Дзвіня Подляшецька, Денис Метелін, Ната Левітасова та Ольга Зерно.

Емоційні, тонкі, пронизливі роботи митців нагадують, що боротьба українців зараз триває на всіх фронтах — як воєнному й дипломатичному, так і культурному.

Джерело: МКІП

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости