Назад
Українською English
Лента Разделы

Українці скаржаться на проблеми з доступом до COVID-сертифікатів у “Дії”: пояснення міністра

17.09.2021 08:26 770

Українці скаржаться на проблеми з доступом до COVID-сертифікатів у “Дії”: пояснення міністра

Понад місяць українці можуть користуватися електронним ковідним сертифікатом, який визнають в ЄС. Проте дехто має проблеми із підтягуванням цього сертифікату. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі одного з українських телеканалів.

Деталі

Федоров це пояснює тим, що коли почалася масова вакцинація людей, лікарі могли неправильно вводити інформацію про українців у систему, яка була перевантажена великою кількістю пацієнтів. Тому варто звернутися до сімейного лікаря і виправити помилки.

“Перші тижні були проблеми, зараз ми стикаємося раз в тиждень з тим, що хтось не може підтягнути сертифікат в системі”, — пояснив Федоров.

Також він додав, що з 20 вересня на порталі “Дія” можна буде згенерувати QR-код і роздрукувати його. Ще одне нововведення полягає в тому, що після ПЛР-тестування у додатку теж з’явиться COVID-сертифікат, який діятиме 24 год.

Нагадаємо

Українці зможуть їхати до ЄС з COVID-сертифікатом після того, як у додатках з’явиться оновлена версія “Дії”.

В Офіційному журналі Європейського Союзу опубліковано рішення Єврокомісії про визнання українських COVID-сертифікатів в додатку “Дія”. Відтепер COVID-сертифікати, видані в Україні, будуть прийматися в ЄС на тих же умовах, що і цифрові сертифікати Євросоюзу.

Кабінет міністрів опублікував постанову, якою вносяться зміни в правила карантину в Україні, де показано, як виглядатимуть цифрові сертифікати про вакцинацію.

Источник: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»