Назад
Українською English
Лента Разделы

У Росії від отруєння метиловим спиртом загинули 18 людей

18.10.2021 07:25 607

У Росії від отруєння метиловим спиртом загинули 18 людей

На одному з ринків російського Єкатеринбурга на розлив продавали сурогатний алкоголь з метиловим спиртом, від вживання якого загинули 18 людей, заявили в Слідчому комітеті РФ.

У російському Єкатеринбурзі за останні кілька днів 18 осіб померли унаслідокотруєння метиловим спиртом, який містився у придбаних на одному з ринків міста алкогольних напоях. Про це повідомила в суботу, 16 жовтня, пресслужба регіонального управління Слідчого комітету РФ.

"За версією слідства, в період з 7 по 14 жовтня 2021 року на території Чкаловського району міста Єкатеринбурга декількома особами була збута громадянам спиртовмісна рідина (метиловий спирт), що становить небезпеку для життя і здоров'я споживачів. У результаті вживання зазначеної рідини загинули 18 осіб" , - йдеться у повідомленні. Покарання за такі дії становить до 10 років позбавлення волі.

За даними поліції, правоохоронці встановили і затримали двох підозрюваних - місцевих жителів, які, за інформацією слідства, поширювали отруйну рідину. Наразі проводяться подальші слідчі дії для встановлення обставин збуту спирту, кола зв'язків підозрюваних та точної кількості постраждалих.

На початку жовтня відбулося масове отруєння сурогатним алкоголем в Оренбурзькій області Росії. Загалом постраждали 67 осіб, 35 з них загинули. Як стало відомо, спирт, яким вони отруїлися, використовувався для виробництва засобів проти корозії. За кількістю жертв це найбільше масове отруєння підробленим алкоголем у Росії після отруєння метанолом в Іркутській області п'ять років тому, коли постраждали 123 людини.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»