Назад
Українською English
Лента Разделы

У Харкові підліток у TikTok погрожував улаштувати в школах теракт, «як у Казані» (ВІДЕО)

07.06.2021 10:19 699
У Харкові підліток у TikTok погрожував улаштувати в школах теракт, «як у Казані» (ВІДЕО)

Підліток із Харкова опублікував у соцмережі погрози повторити у двох навчальних закладах міста теракт, який раніше трапився у школі в Казані (Росія).

Як керівник пресцентру обласного Управління СБУ Владислав Абдула, хлопця знайшла СБУ, і він виправдався, що всього лише хотів «хайпонути» в TikTok, інформує UAINFO.org.

Роликом із зізнаннями школяра, а також із погрозами, які той залив у TikTok, поділився місцевий «Харьков 1654».

Неповнолітній харків’янин на тлі зацикленої чорно-білої мультиплікаційної анімації написав: «5 червня в одній зі шкіл Харкова відбудеться те ж саме, що і в Казані. Спочатку 8-ма, потім 23-тя». Такі кадри він залив на порожню сторінку в TikTok.

У Харкові підліток у TikTok погрожував улаштувати в школах теракт, «як у Казані» (ВІДЕО)

Менше ніж за добу кіберспеціалісти встановили автора відео. Ним виявився учень 11-го класу однієї зі шкіл, де нібито планувався теракт.

Співробітники СБУ з’ясували, що ці повідомлення не мають під собою жодних реальних підстав.

Так, хлопець на камеру сказав, що «хотів хайпонути, набрати на цьому популярність, підписників і лайків». Він заявив, що шкодує про свій вчинок, а також попросив вибачення перед людьми, які злякалися.

«Я вибрав дуже дурну ідею для популярності… Нікому не раджу робити хайп на брудних темах», – сказав школяр.

У СБУ нагадали, що погроза вчинення терористичного акту є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачена за ст. 258 КК України. Відповідальність за це настає з 14-річного віку.
Источник:  Новости Ю

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: