Назад
Українською English
Лента Разделы

Війна з РФ може тривати десятиліттями через Крим – Washington Post

12.12.2022 06:37 539

Війна з РФ може тривати десятиліттями через Крим – Washington Post

Деокупація Криму може призвести до використання Путіним ядерної бомби, а невирішення питання півострова може призвести до десятилітнього конфлікту, пише WP.

Ну, давайте поміркуємо крізь призму попередніх новин з цього приводу. Ми ж не рибки Гуппі...

Директор ЦРУ Уільям Бернс, 14.11.2022 - передав очільнику СВР РФ Наришкіну покроковий план-пропозицію з вирішення війни в Україні. Там, зокрема, був пункт про те, що Крим залишається «російським», проте лише на сім років, до того ж у статусі демілітаризованої зони з відсутністю флоту, який РФ має вивести.

Цей план, 4.11.2022, під час візиту до Києва передали і Зеленському, це зробив радник з питань Нацбезпеки Президента США Джейк Салліван.

15.11.2022, Уільям Бернс прибув до Києва спитати «ну шо там?» і саме тоді був наймасованіший з 24.02 ракетний обстріл України - 96 ракет. Своєрідна «відповідь» Путіна Бернсу.

Зеленський так само критично налаштований щодо такої ідеї з Кримом, і скрізь говорить про деокупацію ВСІХ Українських територій, тимчасово окупованих РФ, а значить мова і про Крим.

Через це і був запущений меседж про те, що «бодання» за Крим може призвести до ядерної війни. Може, та справа не тільки в цьому.

Я писав ще влітку про те, що Цивілізований Світ просто не знає, що робити у випадку стрімкого розпаду РФ, а деокупація ВСІХ тимчасово окупованих Українських земель призведе саме до цього. Не знає, як домовлятися з 30-ма новоутвореними Державами, не знає, яким чином централізувати розкиданий по величезній території ядерний потенціал...

Саме тому, Джордж Буш-старший вмовляв у 1991-му році Україну «поки не виходити» зі складу СССР. Вони не знали що робити і тоді. Буша послали, Україна відновила Незалежність, і хоч у 1990-х було важко, та все ж питання, зокрема і по ядерній зброї - було вирішено, хоч і не на користь України, Білорусі та Казахстану...

Та все ж, перед розпадом СССР - ядерної війни НЕ сталося - не станеться і тепер. Просто світові бюрократи ще не придумали механізм інтеграції 30-ти держав у новий світовий правопорядок. От і все. Чи маємо ми перейматися цим, тим більше, що самі пройшли цей шлях у 1991-му? Не думаю...

Я розумію, що РФ потрібна Цивілізованому Світу, ну і нам, в принципі, як буфер від Китаю, та я не розумію чому героїчна Україна - має стати заручником бюрократії? Це не чесно, як мінімум.

Так само не чесно і те, що нас візьмуть в НАТО тільки після нашої перемоги, а Молдову, яка взагалі туди не проситься, Сакартвело, яка навіть не «хрюкнула» в бік деокупаціі власних територій і Боснію, яку взагалі вважають Failed State - візьмуть просто так, на нашому «горбу»...

Тому, нам своє робить. Хоча наратив Цивілізованого Світу ми зрозуміли

Джерело: https://t.me/NazarPrykhodkoPlus/19709

Новости портала «Весь Харьков»