Назад
Українською English
Лента Разделы

Пропагандисти брешуть, що у дні памʼяті жертв Голокосту в Україні випустили марки на честь дивізії СС «Галичина»

31.01.2023 07:30 520

Пропагандисти брешуть, що у дні памʼяті жертв Голокосту в Україні випустили марки на честь дивізії СС «Галичина»

Речниця мзс рф захарова заявила, що у День пам’яті жертв Голокосту «Укрпошта» випустила серію поштових марок, присвячених 75-річчю дивізії СС «Галичина». На них нібито зображені керівники дивізії в нацистській формі.

Насправді, це – чергова вигадка пропагандистів. Як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, «Укрпошта» не випускала жодних марок, присвячених дивізії.

До того ж, захарова плутається у фактах. Дивізія була сформована 28 квітня 1943 року – 75-та річниця від дня заснування дивізії припадала на квітень 2018 року, а не на січень 2023-го.

Та й в Україні день заснування дивізії не вважається святковим – у німецькій та радянській арміях у Другій світовій «українців сприймали однаково – як гарматне м’ясо».

Втім, непоштова аматорська марка, випущена до 75-річчя створення дивізії «Галичина» у 2018 році, справді існує. Марку надрукувала невеликим накладом група ентузіастів, яка займається вивченням історії дивізії. А символіка дивізії не є нацистською, її не заборонено ані в Україні, ані в будь-якій іншій країні світу.

Джерело: https://t.me/spravdi/24778

Новости портала «Весь Харьков»