Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Інше

В деокупованому Ізюмі викрито чергового правоохоронця-зрадника

29.03.2023 13:13 1170

В деокупованому Ізюмі викрито чергового правоохоронця-зрадника

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 36-річному колишньому патрульному поліцейському за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). У деокупованому Ізюмі викрито чергового правоохоронця, який в умовах протистояння агресору зрадив присязі та перейшов на бік ворога, повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

За даними слідства, влітку минулого року, під час окупації м. Ізюм, чоловік, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну обіймав посаду поліцейського відділу реагування патрульної поліції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в області, добровільно перейшов на бік ворога. При окупантах підозрюваний став «начальником отдела природных ресурсов и экологии Военно-гражданской администрации Изюмского района Харьковской области».

Зрадник організовував роботу очолюваного ним відділу. Зокрема, щоб провести інвентаризацію водних об’єктів, підозрюваний звернувся з письмовим запитом до так званого «и.о. Главы ВГА Изюмского района Харьковской области» на отримання доступу до інформації про право власності на ставки та інші об’єкти водного фонду. 

Крім того, колишній правоохоронець закликав інших осіб до співпраці з представниками рф. Користуючись наданими повноваженнями, він пропонував «підібрати» посаду в окупаційній адміністрації своєму знайомому, однак той відмовився.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі другого СВ територіального управління ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві.

Агентство Телевидения Новости