Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Інше

Ситуація на Лимансько-Куп’янському напрямку: постійні артобстріли та 11 бойових зіткнень за добу

19.03.2023 15:36 702

Ситуація на Лимансько-Куп’янському напрямку: постійні артобстріли та 11 бойових зіткнень за добу

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що наразі найгарячіші бої на сході країни тривають на Бахмутському та Лимансько-Куп’янському напрямках. Череватий розповів в етері телемарафону, що лише за останню добу на Бахмутському напрямку росіяни здійснили 197 обстрілів різними типами артилерії, РСЗВ, а також 35 разів атакували позиції українських військ, пише Громадське.

Лише в районі Бахмута за добу від окупантів було 73 обстріли і 25 атак. Ідеться про північну частину Бахмута, Оріхове, Василівку, Григорівку і Богданівку. За підрахунками ЗСУ, у цих боях ворог втратив 96 військових убитими і 153 — пораненими.

А ось на Лимансько-Куп’янському напрямку останнього тижня була рекордна кількість артилерійських обстрілів з боку окупантів. Череватий каже, що за останню добу росіяни там здійснили 442 обстріли різними артилерійськими системами, відбулося 11 бойових зіткнень.

Також окупанти на цьому напрямку активно застосовують бронетехніку, стверджує речник ЗСУ. За його словами, протягом останньої доби українські захисники вразили бойову машину піхоти, легкий і середній броньовані артилерійські тягачі, 3 міномети та 2 склади з боєприпасами. Проте Череватий зазначив, що у попередні дні підбитої техніки було більше.

За словами речника, сьогоднішні дії росіян важко назвати великою стратегічною наступальною операцією.

«Зараз вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію із захоплення українського районного центру Бахмут. Так, там дуже активні бої, вони ще продовжують на інерції, мабуть, здійснювати по декілька десятків атак, але вони зазнають величезних втрат. Командування і штаби наші правильно планують оборону, і завдяки мужності та героїзму, нестандартності дій наших командирів та військовослужбовців, які обороняють Бахмутський напрямок, вони знекровлюють ворога», — резюмував Череватий.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости