Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Здоров'я

Мінімізація ризику поширення COVID-19 – це питання свідомого вибору кожного – Віктор Ляшко

21.12.2021 07:53 779

Мінімізація ризику поширення COVID-19 – це питання свідомого вибору кожного – Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу назвав 5 рекомендацій, виконуючи які, громадяни зможуть зробити новорічні свята безпечними.

«Новорічні та різдвяні свята – це час, коли люди різного віку збираються разом – родиною, на релігійні заходи або для святкування з друзями. В цей час багато людей здійснюють подорожі країною або за кордон. У той самий час, пандемія коронавірусної хвороби, на жаль, ще далека від завершення, і ми всі повинні бути вкрай обережними», – зазначив очільник МОЗ.

Виконання наступних 5 рекомендацій допоможе зробити новорічні свята більш безпечними та радісними.

Перша рекомендація. Якомога швидше пройдіть повний курс вакцинації.

"Найбільш важливе, що може зробити кожна людина для того, щоб отримати захист від тяжкого перебігу хвороби та запобігти летальним наслідкам, – це пройти повний курс вакцинації наявними імунобіологічними препаратами. Це особливо важливо для груп ризику, таких як люди старше 60 років і тих, у кого є супутні захворювання", – наголосив Віктор Ляшко.

Друга рекомендація. Застосовуйте заходи індивідуального захисту, щоб уберегти своє здоров'я та запобігти введенню жорстких карантинних заходів. Рекомендуємо наступні профілактичні кроки:

— одягайте захисну маску там, де це потрібно;

— зберігайте фізичну дистанцію з людьми на відстані не менше 1 метра;

— провітрюйте приміщення, відкривайте вікна або двері;

— уникайте закритих просторів, тісних приміщень і скупчення людей;

— слідкуйте за чистотою рук;

— прикривайте рот і ніс зігнутим ліктем або серветкою, коли кашляєте або чхаєте.

Третя рекомендація. Зробіть зустрічі якомога безпечнішими. За можливості, зустрічі і святкові заходи з людьми, з якими ви не живете постійно, проводьте на відкритому повітрі.

Четверта рекомендація. Утримайтеся від подорожей, якщо ви в групі ризику. Також рекомендуємо відкласти поїздки до регіонів, в яких фіксується високий рівень поширення коронавірусу.

П'ята рекомендація. Дізнавайтеся інформацію з надійних джерел.

Нагадаємо, що записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію можна дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Источник: moz.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»