Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Здоров'я

Як витратити "Вовину тисячу" на те, чого справді хочеться, і чому не варто відмовлятися від цих грошей

20.12.2021 11:34 988
Як витратити Вовину тисячу на те, чого справді хочеться, і чому не варто відмовлятися від цих грошей

Те, що тисячу гривень за подвійну вакцинацію від ковіду можна використати лише на конкретну групу товарів (квитки на потяг, концерти,спортзал, книжки і ліки - якщо ви пенсіонер), багатьох українців дуже ображає. А може вони би хотіли не книжку і концерт, а цими грошима оплатити комуналку, чи допомогти армії? Втім, в соцмережах вже є купа варіантів, як можна перетворити цю тисячу на рахунку на тисячу готівкою і витратити на власний розсуд.

Журналісти Depo.ua зібрали ці версії, проаналізували і додали свої варіанти, на що витратити "Вовину тисячу" 

Перерахувати власну тисячу на благодійність, а "Вовину" витратити на свої потреби 

Якщо ви не хочете взяти цю тисячу через неприязнь до влади, чи особисте переконання, що подібні виплати від влади - це аморально, ви можете використати її на благодійність. Просто перерахуйте волонтерам власну тисячу, а "Вовину" за наступні чотири місяці використаєте за потребою, наприклад - на квитки на потяг.

Як варіант, можна підтримати когось не грошима, а придбати щось зі списку дозволених товарів і подарувати. Наприклад, книжки - зазвичай їм раді і на фронті, і в геріатричному пансіонаті, і в сільській бібліотеці, і в дитбудинку.

Можна купити квитки на концерт знайомому ветеранському подружжю. Або квитки на дорогу додому тому, в кого немає грошей. Насправді - купа варіантів

Купити щось на цю тисячу, потім продати, а гроші забрати собі

Так можна зробити, придбавши, наприклад, книжки. При цьому можна їх продати одразу, а можна спочатку прочитати. Або домовитися з людиною, якій вони потрібні, купити одразу для неї, а вона вам - свою тисячу. Так можна вчинити і з квитками. Тільки якщо вони іменні, зауважте, що треба вказувати прізвище покупця.

Не забудьте також, що квитки на потяг "Укрзалізниці" - іменні, тому продати свої ви не зможете. І якщо купите їх і здасте - гроші вам не видадуть на руки готівкою, а повернуть на ту ж саму картку.

Накупити на Вовину тисячу подарунків

Книжки чи квитки на концерт, в кіно, абонемент в спортзал - це і прекрасний подарунок на Новий рік та Різдво, і можливість підтримати українського виробника. Звісно, якщо ви впевнені, що людина любить читати, матиме можливість сходити на концерт чи їй подобається займатися спортом.

Не забувайте, що ця тисяча - не подарунок з особистих коштів Володимира Зеленського, а гроші платників податків. І коли вже влада вирішила у такий дивний спосіб їх витрачати, ви можете підібрати для себе щось підходяще. Крім цього, невідомо, наскільки прозорою буде звітність щодо того, скільки тисяч українців скористалися своєю тисячею, тож чи не краще розпорядитися нею самостійно?

Источник: www.depo.ua/

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: