Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Здоров'я

Американський словник Вебстера назвав "вакцину" словом 2021 року

30.11.2021 10:29 662
Американський словник Вебстера назвав вакцину словом 2021 року

У дописі словника йдеться, що в 2021 році "вакцина" стала не лише найпопулярнішою темою дискусій, а й засобом розпалювання ідеологічних конфліктів.

"Показники пошуку слова "вакцина", що були дуже високими протягом усього року, підскочили ще на 535% у серпні, задовго після того, як у пресі почалися дискусії про вакцини, а їх широке застосування у світі йшло повним ходом", — пише Merriam-Webster.

Високий рівень пошуків цього слова із серпня залишався стабільним протягом пізньої осені. Також зазначається, що у 2021 році слово "вакцина" означало набагато більше, ніж термін із медицини. Для багатьох це слово символізувало можливе повернення до нормального життя, яке було до пандемії коронавірусу.

"Також воно (слово "вакцина" – ред.) використовувалося в дебатах про особистий вибір, політичну приналежність, безпеку в школі, нерівність у сфері охорони здоров’я та багато іншого".

Також словник виділив 10 слів, які мали особливе значення в 2021 році: "Insurrection" (Повстання), "Perseverance" (Наполегливість), "Woke" (Свідомий), "Nomad" (Кочівник), "Infrastructure" (Інфраструктура), "Cicada" (Цикада), "Murraya" (Мурайя), "Cisgender" (Цисгендерний), "Guardian" (Охоронець), "Meta" (Мета).

Источник: suspilne.media/

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: