Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Здоров'я

4 ознаки того, що ви п’єте занадто багато води

29.11.2021 12:39 937
4 ознаки того, що ви п’єте занадто багато води

Надмірне вживання рідини, відоме як гіпергідратація, може завдати такої ж шкоди організму, як і зневоднення. Хоча ви завжди повинні прагнути пити багато цієї натуральної рідини кожен день, захоплення цією “здоровою” звичкою може призвести до фізичних побічних ефектів.

Гіпергідратація може викликати у вас неприємні відчуття, але які найбільш поширені ознаки гіпергідратації? Як дізнатися, чи п’єте ви занадто багато води

Вживання занадто великої кількості води може викликати фізичні побічні ефекти, які вказують на проблеми у вашому тілі, що впливають на все, від нирок до серця. Відстеження щоденного споживання води-це один із способів оцінити, чи є у вас здорові звички пити воду, але ці загальні симптоми також є контрольною ознакою занадто великої кількості походів до кухонного крана.

Джуді Марчін, доктор медицини, розповідає про 4 ознаки надмірного споживання рідини.

Ваша сеча безбарвна

Хоча всі ми знаємо, що темно-жовта сеча є ознакою зневоднення, прозора сеча може бути ознакою надмірного споживання води. Прозора сеча може здатися здоровою, але необхідно прагнути до блідо-жовтого відтінку, коли йдемо в туалет. Прозора сеча може бути приводом для занепокоєння, якщо ви часто її помічаєте. Якщо ви помітили прозору сечу протягом декількох днів поспіль, спробуйте зменшити споживання води і подивіться, чи помітите Ви зміни.

Головні болі і нудота

Тривалий головний біль може бути ознакою низького рівня натрію, який може бути викликаний надмірним споживанням води. Якщо рівень солі в організмі знижується, це може викликати набухання клітин, що може привести до того, що клітини мозку будуть тиснути на череп.

Ви п’єте воду, коли не хочете пити

Пиття води, коли ви не відчуваєте спраги, робить неможливим визначення того, чи хоче ваше тіло рідини, і може швидко привести до того, що ви вип’єте набагато більше води, ніж вам дійсно потрібно.

Опухлі руки, ноги або губи

Набряк у будь-якій з цих областей може вказувати на дисбаланс електролітів через занадто велику кількість води. Клітини в тканинах обличчя можуть виглядати набряклими, якщо ви п’єте занадто багато рідини.
 

Источник: U-News

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: