Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Проєкт реконструкції мосту в Старому Салтові – на завершальній стадії

01.12.2022 12:41 502

Проєкт реконструкції мосту в Старому Салтові – на завершальній стадії

Міст через Сіверський Донець в Старому Салтові на Харківщині можуть почати відновлювати до кінця 2022 року.

Про це повідомляє Суспільне Харків із посиланням на начальника відділу штучних споруд Служби автомобільних доріг Харківщини Дмитра Танцура.

«Проводиться розробка робочого проєкту, вона вже на завершальній стадії, буде визначений підрядник, і будемо розпочинати роботи з реконструкції споруди. Орієнтовно це кінець цього року – початок наступного», – сказав Дмитро Танцур.

За його словами, дорожники розглядали два варіанти, як влаштувати рух мостом у Старому Салтові. Від варіанту влаштувати поруч з пошкодженим мостом тимчасову переправу відмовилися: «Це недоцільно через великий кошторис та терміни реалізації, це було б дорожче у три рази».

«Ми вирішили відновлювати міст по старій осі споруди. Це буде швидше, доцільніше, менш затратно. Повністю зруйновано середній прогін, також всі прогони зазнали руйнування, бо були пошкодження з різних боків, його підривали зліва та справа, тож всі прогони перебувають в непроєктному положенні», – пояснив Дмитро Танцур.

Вартість ремонту мосту в Старому Салтові остаточно ще невідома, однак Танцур каже, що мова йтиме про суму до 400 млн гривень.

«Якщо почнемо роботи наприкінці цього року, то закінчимо наприкінці наступного року за умови наявності фінансування», – говорить Дмитро Танцур.

Дамба через Печенізьке водосховище у Старому Салтові сполучає Старосалтівську та Вовчанську громади. Обидві громади були окуповані від початку вторгнення рф. Міст через водосховище у Старому Салтові пошкоджений внаслідок воєнних дій. На інший берег люди дістаються на човнах чи в об’їзд.

Агентство Телевидения Новости