Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

У Німеччині за символіку "рашистів" чоловіка зобов'язали задонатити українцям

24.03.2023 08:34 519

У Німеччині за символіку рашистів чоловіка зобовязали задонатити українцям

Суд німецького міста Вісбаден ухвалив рішення оштрафувати на 1500 євро чоловіка, який ходив на роботу з футболкою із символом російської агресії – буквою Z, причому штраф буде сплачено організації, яка надає допомогу українцям.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung .

49-річний житель Вісбадена, який працює електриком, мешкає в Німеччині з 1992 року і має німецьке громадянство. На суді він заявив, що інформацію про мир та поточні події отримував переважно з російських ЗМІ, тому вважав, що в Україні до влади прийшли "нацисти".

Футболку з буквою Z чоловікові приніс "російський друг". Він носив її на роботі на противагу українському прапору, який його роботодавець демонстративно підняв над будинком компанії після початку повномасштабної війни.

На початку вторгнення, за словами обвинуваченого, він все ще думав, що пострілів не буде - як у випадку з анексією Криму (насправді постріли були, і офіційно в результаті дій російських окупаційних військ загинули два українські військові і ще двоє були поранені - ред. .).

Чоловік заявив судді: не усвідомлював, що скоїв злочин, демонструючи символ російської агресії. Після того, як на війні загинув син його близького друга, він почав дивитися більше новин у німецьких ЗМІ.

Суддя Каріна Штайнхаузер, яка розглядала справу чоловіка, використала передбачене у Кримінально-процесуальному кодексі Німеччини положення про штраф на випадок, якщо провину правопорушника буде визнано незначною та громадського інтересу у переслідуванні немає.

Джерело: novosti-n.org

Новости портала «Весь Харьков»