Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій повідомили про підозру

01.04.2023 09:06 647

Судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій повідомили про підозру

За версією слідства, у листопаді 2020 року Ільєва зняла арешт з коштів на рахунку колишнього віце-президента держкомпанії “Хліб України” Андрія Миханіва. Внаслідок цього з рахунку в той же день зняли понад 110 тисяч євро та 9 тисяч доларів.

НАБУ вказує, що Ільєва при знятті арешту посилаючись на нібито належність коштів не Миханіву, а іншій особі. Однак жодних підтвердження, що ці кошти дійсно належать цій особі не було. До того ж суддя розглянула клопотання за відсутності заявника, його представника та прокурора і ще й вказала в ухвалі завідомо недостовірні відомості.

Більше того, Ільєва взагалі не мала права вирішувати це питання, так як з грудня 2019 року справа щодо Миханіва слухалася по суті і клопотання про зняття арешту мала розглядати колегія суддів, а не слідча суддя.

ЦПК раніше вже писав про суддю Ільєву. Зокрема, саме вона у свій час зобов'язувала (https://www.pravda.com.ua/news/2020/12/30/7278630/) генпрокурорку Венедіктову забрати у НАБУ справу про рекордний хабар в $5 млн. На щастя, реалізувати план не вдалося і ця справа вже принесла українській армії понад 300 млн грн.

Також Ільєва ухвалювала потрібні Портнову рішення (https://www.radiosvoboda.org/a/news-skhemy-portnov-pechersky-sud/31093848.html), зокрема у справі проти Віталія Шабуніна. Її рішення згодом Верховний суд скасував. А журналісти BIHUS.Info у 2021 році виявили (https://bihus.info/rodyna-suddi-pecherskogo-rajsudu-yaku-obshukuvalo-nabu-zvela-mayetok-pid-kyyevom-i-yizdyt-na-dorogyh-pozashlyahovykah/?fbclid=IwAR17Rd8NQxfOfjvMTmphuAPclvZz25apK9t9LazLFZrFZX37p3UMhHxGSUs) у родини Ільєвої дорогі авто та заміський маєток, які задекларовані як "подарунки" від матері та тітки.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2204

Новости портала «Весь Харьков»